A BESZÉD központja(B) az alkotó(E) burok(S) folyamatok(Z) teremtő(É) együttlétének(D), vagyis a szeretet hallható darabjának a megjelenése.

Amikor a burok(S) folyamat(Z) létrehoz(E) egy kapcsolatot(R) ez a SZER.

Amikor a burok(S) folyamat(Z) létrehozza(E) a kapcsolódását(R) az alkotó(E) információnak(T), akkor mondjuk, hogy SZERET. 

Amikor egy burok(S) folyamat(Z) létrehozza(E) a kapcsolódását(R) az alkotó(E) információnak(T) egy másik alkotó(E) információval(T), akkor mondjuk, hogy létrejött a SZERETET.

A szeretet gyakorlatilag az aurák tudás tartalmát alkotó információknak az olyan összekapcsolódása, melyben információ halad át az egyik aurából a másikba, befolyásolva ezzel annak szellemiségét, a belőle merítkező lélek alkotó képességét, ezáltal a létrejövő és működő test milyenségét.

A szeretet áramlása(Z) az egy érZelem.

Az érzelem tehát az aura burkok között kialakuló olyan folyamat, amelyben áramló információ(T) maga az érTelem.

Az ÉR az a teremtő(É) kapcsolódás(R), aura burok és aura burok között.

Az ELEM pedig az alkotó(E) frekvenciával(L) létrejött(E) anyag(M).

Így az ÉRZELEM az a teremtő(É) kapcsolati(R) folyamata(T) az alkotó(E) frekvenciával(L) létrejött(E) anyagnak(M).

Az ÉRTELEM pedig a teremtő(É) kapcsolati(R) információja(T) az alkotó(E) frekvenciával(L) létrejött(E) anyagnak(M).

Ezek szerint szeretetről, érzelemről, értelemről beszélni csak két aura egymással való kapcsolódásának tekintetében lehet. Tehát ezek a fogalmak nem egy élőlényre jellemzőek, hanem az élőlények között létrejövő kapcsolatrendszer elemei, konkrétan az érzelem szállítja az értelmet.

Az anyagi világban a teremtő kapcsolódás megjelenése, az ami tartalmazza(V) a teremtő(É) kapcsolatot(R), az a VÉR.

Így érthető, hogy a VÉRSZERZŐDÉS nem más, mint a léleknek a vérben szállított információinak a megosztása, egyesítése, az azt a szállító hormonoknak az összekeverésével.

A lelki(I) információja(T) az anyaggá válás(A) frekvenciájának(L), az az ITAL.

Az anyagi világban az ital szállítja az információját a lelki működésnek.

A hormonok azok az anyagok, amik a lélek által kiadott parancsot, információt viszik el a sejtekhez, hogy azoknak hogyan kell felépülniük, és működniük.

Tehát a vér szállítja az újonnan megépülő test információit.

HORMON az az átfedő(H) természetes(O) kapcsolódási(R) anyag(M) a természetes(O) egységek(N) között; olyan természetes anyagok, amelyek információt visznek át az őket termelő sejtekből, az őket felfogó sejtekhez. 

Az IVÁS az a lelki(I) tartója(V) a pulzáló(Á) buroknak(S), vagyis amikor iszunk akkor információt veszünk föl a lelki működéshez.

Ha vizet iszunk, akkor a tartóját(V) az égi lelki mező(Í) folyamának(Z) vesszük magunkhoz. Ez a VÍZ.

Ha egyéb más élőlényből származó folyadékot, akkor pedig az annak az élőlénynek a lelki működésének az információit vesszük fel, tehát az abban a folyadékban lévő hormonokat.

Tehát amikor vért iszol, akkor hormonokat iszol, akkor annak a léleknek az információit veszed föl, amelyik lélek által teremtett testnek a vérét iszod. Ezáltal eggyé válsz vele lélekben és testi irányításban, és előbb utóbb testi megjelenésben is. Ez utóbbi természetesen akkor a legeredményesebb, ha ugyan ahhoz a élőlény fajhoz tartozol.

A fentiek alapján érdemes elgondolkozni napjaink növénytermesztési, állattartási körülményein, az egészség kultúrában lévő vérátömlesztésről, és egyéb szervtranszplantációval átvitt információknak az új testben létrejövő hatásairól is.