GARABONCIÁS = tartalmát(G) az alapvetően(A) kapcsolódó(R) működési(A) központnak(B) ősi(O) darabként(N) irányítja(C) a lélekhez(I) a pulzáló(Á) burok felől(S); gyakorlatilag a működése segíti az aurában meglévő információ áramlását az anyagi irányítási központon, a köztiagyon át a limbikus rendszerben dolgozó lélek felé, ezzel fokozza az érzelmek képződését, ami jelentősen segíti az információk megértését.

Nem ad plusz információt, de az érzelmi élet fellendítésével jelentősen segíti a lélek működését.

 

TANÍTÓ = azzal az információval(T), mely a meghatározó(A) része(N) a lelki mezőnek(Í) lesz az információ(T) valódi(Ó), vagyis a szellemi információt az ősi információval teszi valódivá. 

Elmagyarázza, a tudatos agy számára érthetővé teszi az anyagi világot működtető törvényeket. Az információt az érzékszerveken keresztül juttatja be, ezzel befolyásolja az egészség folyamatát is.

 

TÁLTOS = információjával(T) a pulzáló(Á) frekvenciának(L) lesz az információja(T) természetes(O) a buroknak(S), vagyis az aurában lévő információt természetessé teszi külső, eredeti égi forrásból származó információk bevitelével. 

Az információt az aurán keresztül juttatja be, ezzel meghatározza az egészség folyamatát is.

 

MEGVÁLTÓ = az anyagi világban(M) megjeleníti(E) azon tartalmat(G), melyben megtalálható(V) a pulzáló(Á) frekvenciájú(L) információja(T) az ősi égnek(Ó).

Láthatóvá teszi az ősi tudást, a szellemi világot átváltja az anyagi világba.