HUNOR = átmeneti(H) fejlesztő(U) egysége(N) az ősi, természetes(O) kapcsolatoknak(R), vagyis ez az AURA, amiben a SZELLEM, a környezetből származó információk létrehozzák a TUDÁSt, és annak teremtő részét az ÉSZt.

MAGOR = az anyagot(M) meghatározó(A) tartalma(G) az ősi, természetes(O) kapcsolatoknak(R), vagyis a környezetből az aurába érkező információk közül azok, amelyek az anyagot fogják meghatározni.

ARANY = biztosítja(A) a kapcsolódását(R) az alapvető(A) részének(N) a lélekből eredő sugárnak(Y), vagyis rögzíti a lényt a limbikus rendszerben.

CSODA = az irányító(C) burok(S) ősi(O) egységben(D) működik(A), vagyis amikor az aura folyamatosan kapcsolódik az égi, és a földi információkhoz, valamint a lélek alkotó lényéhez.

SZARV = a burok(S) folyamatát(Z) a működési(A) kapcsolatnak(R) tartalmazza(V), vagyis az ÉSZt, a teremtő burki folyamatokat tartalmazza.

SZARVAS = a burok(S) folyamatát(Z) a működési(A) kapcsolatnak(R) tartalmazó(V) stabil(A) burok(S), vagyis a szellemben lévő tudás információi közül az ÉSZt szállítja az aurából a lényhez.

AGANCS = védi(A) a tartalmat(G), mely működtetési(A) darabja(N) az irányító(C) buroknak(S), vagyis védi az egységnyi információját az aurának, az észnek. 

UGRÁS = fejlesztő(U) tartalma(G) kapcsolódik(Á) a pulzáló(Á) buroknak(S), vagyis az aura teremtő információja csatlakozik hozzá. 

HUNGÁRIA = egy átmeneti(H) fejlesztő(U) egység(N), mely a tartalmát(G) átalakítja(Á) a kapcsolódó(R) lelki(I) működésnek(A), vagyis az a hely, ahol a lelki működés megtisztul, magasabb szintre lép.

EMESE = elkészítette(E) az anyagot(M) létrehozó(E) burok(S) bemutatását(E), vagyis leírta az Aura működését.

ÁLOM = pulzáló(Á) frekvenciája(L) a természetes(O) anyagnak(M)

REGE = a kapcsolódással(R) létrejött(E) tartalmat(G) bemutatja(E)

Emese álmában azt írja le, hogy Hunor, a jól működő AURA, és Magor a benne lévő teremtő információ, az ÉSZ csodaSZARVAS képében hogyan jut el HUNGÁRIA -ba, egy olyan helyre, ahol a lélek teremtő sugara, a LÉNY várja, s e találkozás eredményeképpen megtisztul és magasabb működési szintre lép, s megvalósítja az EGÉSZSÉG folyamát.