RÓ = kapcsolódik(R) az ősi égi tudáshoz(Ó)

1. Ő = a lélek munkahelye, a limbikus rendszer, a lelki központ 

ŐR = a lelki központtal(Ő) való kapcsolódás(R)

2. SZŐR = burok(S) folyamata(Z) a lelki központtal(Ő) való kapcsolódásnak(R), illetve energia sugara(SZ) a lelki központtal(Ő) való kapcsolódásnak(R), ugyanis a szőr felépítése olyan, hogy a hajhoz hasonlóan vezeti a bioelektromos áramot/5./, és benne az információt a környezetből az aurába. Hasonló a szerkezeti elve a sejtmagokat összekötő sejtváznak is. Ez szintén információt szállít, de a DNS-ek között. 

2. BŐR = központja(B) a lelki központtal(Ő) való kapcsolódásnak(R) 

3. ÉRINTÉS = teremtően(É) kapcsolódik(R) a lélek(I) az egységnyi(N) információjához(T) a teremtő(É) buroknak(S), az aurának, vagyis információt juttat az aura adott területébe 

KÉZ = kiáramoltatja(K) a teremtő(É) folyamatot(Z) 

Itt aura ad információt aurának, ami a SZERETET folyamata.

SZERETET = amikor a burok(S) folyamat(Z) létrehoz(E) olyan kapcsolat(R), melyben alkotó(E) információ(T) kelt életre(E) információt(T) 

4. GLÓRIA = egy olyan tartalom(G), mely a frekvenciáját(L) az ősi égi tudásnak(Ó) hozzákapcsolja(R) a lelki(I) működéshez(A), a glória gyűjti be az égi információkat a hajkorona segítségével, és a szarvas az agancsában továbbadja az észt a bőrön át a lélek felé /lásd a többi posztjaimat is/

5. HAJ = átjáró(H) a működtető(A) forráshoz(J), az aura fej felőli részét, a glóriát SÁRGA RÓZSAként kapcsolja hozzá a TEJÚT LÓ-vaihoz. 

KORONA = kiáramlását(K) a természetnek(O) összekapcsolja(R) az ősi(O) alapegységnyi(N) működéssel(A), vagyis elősegíti a környezetből származó információknak a glória-sejt rendszerbe való bejutását. 

6. A hajkorona így jelentős szerepet tölt be az aurában - glóriában - lévő információ halmazának, a tudásnak a gyarapításában, ezzel segítve a lélek munkáját.

Hajtömeg megléte, fizikai állapota egyértelműen meghatározza az információk azon halmazát, mellyel a lélek testet épít.

Ezen, a lélek által felhasználható információs teremtő(É) burok(S) áramlások(Z) neve az ÉSZ.

Tehát minél nagyobb tömegű és egészségesebb a haj, annál jobban ellátja a korona funkcióját, annál több észhez jutnak a testépítő lények.

A haj, a Tejúton az úr által terelt ló képében érkező égi információt begyűjti a sárga rózsa glóriába, s benne zászlót alkot vele. Innen az égi tudás teremtő információit, mint észt ugrással viszi tovább a csodaszarvas az agancsában a virágban várakozó lélekhez. A lélek az ész információival égő gyertyát képez, s a lángja tüzében teremtő lelki sugárrá, lénnyé alakul át, mely a gólyával teremt majd új sejteket.