SZÜLETÉS = a burok(S) folyamat(Z) lassú(Ü) frekvenciákkal(L) megalkotja(E) az információját(T) a teremtő(É) buroknak(S), vagyis az aurában lévő információhalmazból, a tudásból az aura készít teremtő folyamatokat, melyek mint ész jutnak el a lélek sugarához, és alakítják át őt testet teremtő lénnyé. 

Így maga a születés szószerint azt jelenti, hogy az aurában létrejön, megszületik a teremtő burok.

Az aura működése létrehoz az aurában lévő információkból, az aurán belül egy olyan önálló, teremteni képes információs halmazt, mely összekapcsolódva a lélek sugarával létrehozza és irányítani fogja a test működését.

Az aura többi információjából még bármi lehet. Ezek, az információs "őssejtek" alkotják a változékony(Á) burok(S) folyamatokat(Z), az ÁSZokat a burkában(S) a változó(Á) tartalomnak(G), a SÁGban.

AURA = biztosítja(A) a fejlődő(U) kapcsolati(R) működést(A), vagyis az a valami, amiben kialakul a létrejövő(E) tartalmat(G), az EG-t teremtő(É) burok(S) folyamatok(Z) információhalmaza, az ÉSZ alkotta SÉG, ami az aurán belüli olyan burok(S), mely teremtő(É) tartalmú(G).

Ha közben az EGÉSZSÉG szót el tudtad olvasni, ez nem véletlen.

Az egészségről elmondhatjuk, hogy egy olyan állapot, amikor az aura burkon belül kialakul egy másik teremtő burok, mely a lélekkel együtt a testet fogja létrehozni.

Ennek a belső buroknak a létrejötte a születés.

Az ebben lévő információnak a DNS-hez való eljutási megjelenése a GÓLYA.