Boldogok a lelki szegények, mert ...

BOLDOG = amikor a központi(B) természetes(O) frekvenciák(L) együttese(D) a természetes(O) tartalom(G), tehát boldog az, aki hozzájut a legfontosabb természeti információkhoz

LÉLEK = frekvenciájával(L) a teremtő(É) kiáramlásnak(L) alkotó(E) darab(K) 

SZEGÉNY = amikor a burok(S) folyamat(Z) hozza létre(E) a tartalmát(G) a teremtő(É) egységnyi(N) lelki sugárnak(Y), vagyis a LÉNY az AURA szerint teremt.

... a testüket a lelkük azon ősi tudás szerint építi fel, és működteti, melyet a hajkoronájuk gyűjtött össze az Aurájuk glóriájába.

Az egészség alapfeltétele, hogy a hajkorona szabadon, elektroszmog mentesen kommunikáljon az ég felé.

MEN = az anyagi világot(M) alkotó, felépítő(E) darab(N), vagy az anyagi világot felépíti darabokból

NY = része(N) a lelki sugárnak(Y), vagy egységnyi lelki sugár

MENNY = az anyagi világot(M) felépíti(E) részekből(N) az egységnyi(N) lelki sugár(Y), a sejt felépítése és működtetése

ORSZÁG = természetesen(O) összekapcsolódnak(R) a burok(S) folyamatai(Z) a pulzáló(Á) tartalomnak(G), vagyis az aurák hálózata

MENNYORSZÁG = a lélek a testet felépítő sejteket a saját, és a környezetében lévő élőlények auráinak információtartalma alapján építi meg.

Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az egyes élőlények sejtjeit a lelkek akkor tudják egészségesen felépíteni és működtetni, ha a saját aurájuk is, és a környezetükben lévő más élőlények aurái is csak ősi, természetes információkat tartalmaznak.