ISTEN = a lelket(I) beborító(S) információt(T) megalkotó(E) egység(N), vagyis ő az égi ősi információ megalkotója, mely a glóriában szellemi információként megjelenve a hungáriában, az agy limbikus rendszerében teremtő lénnyé alakítja a lelki sugarat. A hit szellemi információs része.

LÉLEK = a frekvenciáját(L) megteremti(É) a frekvenciás(L) alkotó(E) kiáramlásnak(K), vagyis az a valami, ami létrehoz magából olyan sugarakat, amik az isteni információval kapcsolódva teremtő lénnyé válnak a hungáriában, az agy limbikus rendszerében. A hit lelki része.

LÉNY = egy olyan frekvencia(L), mely teremtő(É) része(N) a lélekből eredő sugárnak(Y), a szellemben lévő ész információival összekapcsolódott lelki sugár; a hungáriában, az agy limbikus rendszerében a lelki sugár és az isteni információ összekapcsolódásával létrejövő teremtő frekvencia. A hitben létrejött teremtő frekvencia.

HUNGÁRIA = egy átmeneti(H) fejlesztő(U) egység(N), mely a tartalmát(G) átalakítja(Á) a kapcsolódó(R) lelki(I) működésnek(A), vagyis az a hely, ahol a lelki működés kapcsolódik a szellem észbeli információ tartalmával, és testet teremtő lénnyé válik.

GALAMB = tartalom(G), mely meghatározó(A) frekvenciával(L) működteteti(A) az anyagi(M) központot(B), a Köztiagyat, vagyis ez a lény érzelmi állapota.