BÖJT = központja(B) a köztiagynak(Ö) a forrása(J) az információnak(T)
Az információ felvételének két formája van:
- Az egyik, az anyagi formában a BÉLrendszeren keresztül, ÉTEL, ÉTKEZÉS, EMÉSZTÉS. Ezek a felépítő információk, a szerves molekulák információi. Ott vannak benne készen az állati vagy növényi eredetű ételben.
BÉL = központja(B) a teremtett(É) frekvenciáknak(L), az anyagnak
ÉTEL = a teremtett(É) információja(T) az alkotó(E) frekvenciának(L), avagy az információk alapján elkészült anyag tartalmazza azt az információt, ami alapján elkészült
ÉTKEZÉS = a teremtett(É) információk(T) kiáramlásával(K) jön létre(E) a folyamata(Z) a teremtő(É) buroknak(S), vagyis az étkezés során emésztünk.
EMÉSZTÉS = a lebomló(E) anyaga(M) a teremtő(É) burok(S) folyamatnak(Z) információja(T) a teremtő(É) buroknak(S), vagyis az anyag teremtésével az anyagban tárolt információk felszabadulnak, és alapját adják az új anyag teremtési információinak. Itt gondoljunk a szerves vegyületekre.
- A másik pedig a szabályozó működtető információk a köztiagyon keresztül: érzékszervek, hajtömeg.
A böjt esetében csak ez utóbbi van.
Magyarán mondva nem táplálkozik, csak a működéséhez szükséges információkat veszi fel a környezetéből.