LÉLEK = a frekvenciáját(L) megteremti(É) a frekvenciás(L) alkotó(E) kiáramlásnak(K), vagyis az a valami, ami létrehoz magából alkotó lelki sugarakat.  

LÉNY = frekvenciával(L) teremtő(É) egysége(N) a lelki sugárnak(Y) 

MAGYAR = az az anyagot(M) meghatározó(A) tartalom(G), mely a lelki sugarú(Y) működéshez(A) kapcsolódik(R), vagyis a lény szellemi része. 

 

BETLEHEM = amikor egymásra hatnak(B) az alkotó(E) információi(T) a frekvenciáknak(L), akkor kialakul(E) az átmeneti zónája(H) a létrejövő(E) anyagnak(M), vagyis itt áll össze az az információs csomag, a MAGYAR, mely meghatározza a létrejövő anyagot.  

Betlehem tehát a lényt alkotó MAGYAR szellem kialakulásának a színhelye. 

 

HUNGÁRIA = egy átmeneti(H) fejlesztő(U) egység(N), ahol a tartalma(G) átalakul(Á) a kapcsolódó(R) lelki(I) működésnek(A), vagyis az a hely, ahol a lélek kapcsolódik a MAGYAR szellem információ tartalmával, és testet teremtő lénnyé válik. 

Hungária a lény megszületésének a helye. 

 

ARANY = stabilizálja(A) a kötődését(R) a működési(A) egységnek(N) és a lélekből eredő sugárnak(Y), vagyis stabilan rögzíti a lényben a magyar szellemet és a lélek sugarát. 

VIRÁG = tartalmazza(V) a lelki(I) kapcsolódást(R) a pulzáló(Á) tartalomhoz(G), a szellemhez, vagyis benne kapcsolódik össze a lélek és a Magyar szellem. 

GYERTYA = a tartalma(G) a lelki sugárnak(Y) akkor jön létre(E), amikor összekapcsolódik(R) az információ(T) és a lelki sugár(Y), létrejön a HIT.

LÁNG = frekvenciája(L) a pulzáló(Á) alapegységnyi(N) tartalomnak(G), a HIT folyamata.

TŰZ = az információ(T) gyorsan(Ű) terjed(Z)

 

SZÉKELY = a burok(S) folyamat(Z) megteremti(É) a kiáramlását(K) az alkotó(E) frekvenciájú(L) lelki sugárnak(Y), a lénynek, vagyis a lelki sugarat beburkoló magyar szellem információtartalma vezérli a lélek testet teremtő működését. 

A székely az az a folyamat, amikor a magyar szellem vezérli a lelki sugár teremtő munkáját.

 

Összefoglalva: Betlehemben alakul ki az a Magyarnak nevezett információs csomag, mely Hungáriában aranyként beburkolja a lélek sugár virágát, melyből az égő gyertya lángjának hitében jön létre az a lény, melynek a Magyar szelleme Székelyként vezérli majd a teremtő működését.