A LEÁNY az a NŐ a NŐSTÉNYek közül, aki az ALMA tartalmával a FÉRFIt a LEGÉNY állapotából a GYERTYA LÁNGjában FÉNY LÉNYi állapotba viszi.

FÉRFI = megtapasztalható(F) a teremtő(É) kapcsolata(R) a látható(F) léleknek(T). Ez anatómiailag a szív és érrendszer.

LEGÉNY = frekvenciával(L) kialakítható(E) a tartalma(G) a teremtő(É) részének(N) a lelki sugárnak(Y), vagyis a lelki sugár azon állapota, amikor képes szellemi információkat fölvenni.

LEÁNY = frekvenciával(L) létrehozza(E) a változó(Á) részét(N) a lelki sugárnak(Y), vagyis ő kapcsolja a szellemi információt a lelki sugárhoz, ő teremti meg a hitet az ihlet folyamatában.

ALMA = meghatározó(A) frekvenciája(L) az anyagi(M) működésnek(A), vagyis azaz információcsomag, amit a leány ad a legénynek, az ős tény információs egysége.

NŐ = része(N) az érzelmi központnak(Ő)

NŐSTÉNY = része(N) az érzelmi központot(Ő) burkoló(S) információnak(T), mely teremtő(É) része(N) a lelki sugárnak(Y). Az az információs halmaz, mely ellátja a leányt almával. Mondhatjuk egy almáskertnek, mely maga az ős tény. Ami a testen kívül a glória a fej körül, az az érzelmi központ körül a nőstény.

A teremtő egység az ÉN, mely a lelkisugár része, mint ÉNY. A megjelenése a FÉNY, melynek frekvenciája a LÉNY, információja pedig a TÉNY, melynek eredete az ŐSTÉNY, melynek egy darab képviselője a NŐSTÉNY.

Így lesz a férfi NŐS, vagyis az érzelmi és szellemi élete a nő, a női burok által befolyásolt.

Az a leány, aki még nem kapcsolódott az almájával a férfihez, az még csak egy nőstényi információs halmaz, vagyis HAJADON.

HAJADON = olyan átmenet(H), ahol a meghatározó(A) forrási(J) működés(A) együtt van(D) a természeti(O) résszel(N), az a hely ahol az isteni és anyagi információk találkoznak, az almáskert telepítése.

A lényeg az, hogy az isteni lélek, a férfi a nő által lesz földi lény. A nő viszi számára az anyagi világ információit. Az Isteni információkat pedig a szarvas agancsa.